Sluizen


Afsluitdijk

ACTUEEL PROJECT MTMC

In opdracht van Rijkswaterstaat heb ik de rol van disciplineleider Staal-/Werktuigbouw voor de validatie en toetsing van het ontwerp en de realisatie van de nieuwe spuimiddelen (pompen en spuien) en het doorlaatmiddel van de vismigratierivier. 


Sluis 0 te 's-Hertogenbosch

Sluis 0 in de gemeente ’s-Hertogenbosch ligt in de Zuidwillemsvaart ter plaatse van de kruising met de Hinthamerstraat en de Hekellaan. Voordat het Maximakanaal werd gegraven had de stadstraverse van Zuidwillemsvaart nog een belangrijke functie voor de binnenvaart. Nu is er echter alleen aanbod van recreatievaart en rondvaartschepen.

Het project “reconstructie Sluis 0” is een project dat in opdracht van de gemeente ‘s-Hertogenbsoch wordt gerealiseerd. Hierbij wordt de huidige sluis 0 in de Zuidwillemsvaart grondig gewijzigd. Het resultaat moet een combinatie zijn van sluis en stadspark, waarin ook een spuivoorziening is opgenomen. Het geheel wordt integraal onderdeel van een reconstructie van de contouren van de oude stadsmuren van de stad.

In opdracht van de gemeente begeleid ik het proces van de CE-markering van de op het terrein toekomstige aanwezige machines en heb ik een plan geschreven voor de benadering van de integrale veiligheid van het sluis- en spuicomplex. Ik werk daarvoor samen met specialisten van Cleverland en DON Bureau


Sluis te Leidschendam

In 2019 heeft de sluis te Leidschendam in opdracht van de Provincie Zuid-Holland groot onderhoud gekregen. De sluis uit 1889 is een rijksmonument en heeft een bijzondere ligging en functie: op de grens tussen twee waterschappen en midden in het uitgaanscentrum van Leidschendam, terwijl de sluis nog volop in gebruik is. In dienst van Movares was ik van 2016 tot 2020 projectmanager en adviseur voor dit project. 

Mijn grootste bijdrage aan het project bestond uit het projectmanagement en technisch management van het voorbereidingstraject tot en met de aanbesteding en het ondersteunen van de opdrachtgever op het gebied van CE-markering, in het bijzonder om een monumentale sluis te laten voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. We waren erg trots dat de sluis uiteindelijk de derde prijs kreeg in de categorie ‘best gerestaureerde sluizen’ van de Sluizen en Stuwenstichting bij de verkiezing in oktober 2019.