Bruggen

 

Calandbrug

ACTUEEL PROJECT MTMC

Vanaf 2022 werk ik voor Prorail aan de renovatie van de Calandbrug, in de rol van machineveiligheidsadviseur.


Vernieuwing Van Brienenoordbrug, Rotterdam

ACTUEEL PROJECT  MTMC

Vanaf 2021 werk in opdracht van Rijkswaterstaat en via RoyalHaskoning DHV aan de vernieuwing van de Van Brienenoordbrug, als werkpakketleider werktuigbouwkunde.


Brug 2062

Voor de gemeente Amsterdam heb ik een second opinion uitgevoerd op de begroting van de engineeringswerkzaamheden en het schetsontwerp van de nieuwe beweegbare brug (Brug 2062) op het Strandeiland.


Kooijbrug en draaibrug Montfoort

In samenwerking met PT Structural heb ik van 2021 tot en met 2022 geadviseerd op het gebied van machineveiligheid en werktuigbouwkunde voor de renovatie van de bruggen in Montfoort en De Kooij in zowel de VO en de DO-fase.

Haastrechtse brug

Bron foto: S.J. de Waard - Eigen werk - wikipedia creative commons

Voor Concreet projectmanagement heb ik adviezen gegeven bij het opstellen van de uitvraag en het beoordelen van inschrijving bij de aanbesteding van de ingenieursdiensten voor de contractvoorbereiding (VO, DO, contract) voor de renovatie van de Haastrechtse Brug.


Steekterbrug, Alphen aan den Rijn

In opdracht van de Provincie Zuid Holland heb ik van 2020 tot 2021 gewerkt ik als expert Machineveiligheid in in het bouwteam voor het tot stand komen van de Steekterbrug.


24 uurs Centrale Noord-Holland

In opdracht van Engie Services Infra & Mobility heb ik vanuit MTMC werktuigbouwkundig advies geleverd bij voor het aansluiten van ca. 15  bruggen op een nieuwe afstandbediencentrale. Voorbeelden van de bruggen zijn de Schipholdraaibrug, de Bosrandbrug en de Leimuiderbrug.


De Nieuwe Botlekbrug, Rotterdam

De Nieuwe Botlekbrug is de grootste gecombineerde hefbrug voor zowel spoor- als wegverkeer, in elk geval in Europa en wellicht in de wereld. Vooral de aanleg van het spoor op de brug stelt hoge eisen aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de brug. In dienst van Movares betrokken als interface manager, consultant en projectmanager voor alle spoorbrugspecifieke ontwerpen van 2011 tot 2018. In 2020 en 2021 heb ik vanuit MTMC de achtergronden van de toepassing van de controle-inrichtingen in een drietal rapporten beschreven en aangepast naar aanleiding van een aantal wijzigingen. 

Vanaf 2011 tot 2018 was ik intensief betrokken bij het raakvlak tussen het aan te leggen spoor en de brug. Door een complexe contractuele situatie moesten diverse hordes genomen worden op het raakvlak tussen contract en techniek. Met plezier heb ik aan het nemen van die hordes bijgedragen.  


Nelson Mandelabrug, Alkmaar

prev next

De Nelson Mandelabrug in Alkmaar is de eerste beweegbare brug in Nederland voor zwaar verkeer met een vezelversterkt kunststof dek. Het ontwerp is een tafelbrug met bewegingswerk bestaande uit vier contragewichten. In dienst van Movares als projectmanager en consultant betrokken.

Samen met de architect is in een vroeg stadium uitstekend samengewerkt om een innovatief en aantrekkelijk ontwerp te maken van een tafelbrug, die ook nog veilig en onderhoudbaar is .

Schinkelspoorbruggen, Amsterdam

prev next

Het Schinkelbruggencomplex is in 2015 uitgebreid met een extra spoorbrug, de 'Tweede Schinkelspoorbrug'. Daarna is de bestaande brug gerenoveerd. Beide bruggen zijn voorzien van CE-markering, mede omdat ze klaargestoomd moesten worden voor integratie in het gehele complex als gevolg van het project ZuidAsDok. Als consultant CE betrokken vanaf 2011 tot en met 2015 in dienst van Movares.

Het was fijn werken in een samenwerking tussen opdrachtgever, opdrachtnemer en adviseur om het gehele proces van CE-markering voor twee bruggen te doorlopen en daarmee een blauwdruk te leggen voor volgende projecten