Consultancy

NPR 9998  Aardbevingen 

In 2018 is de NPR9998 verschenen en deze wordt in 2020 herzien. Door NEN uit Delft ben ik gevraagd om als consultant project- en procesmanagement werkzaamheden uit te voeren in het projectteam dat met de top van de aardbevingsdeskundigen uit Nederland de herziening uitvoert. Een zeer inspirerend proces waarbij, anders dan bij een 'normale' norm, zowel planning als  kwaliteit van groot belang zijn. 

ACTUEEL PROJECT van MontynTMC   


NTA 8086 - IFD voor beweegbare bruggen

IFD staat voor Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen. Voor beweegbare bruggen is er in 2018  een initiatief genomen om te komen tot technische afspraken op het gebied van IFD-toepassing bij beweegbare bruggen te maken. Een innovatieve manier om te kijken naar hergebruik, circulariteit. Eerder was ik vanuit de normcommissie hierop aangesloten, vanaf 1 mei begeleidt ik als consultant voor NEN het proces van de publicatie en het vervolg. 

ACTUEEL PROJECT van MontynTMC   S-Tilt

In opdracht van Van den Broek Techniek werk ik aan het ontwerp voor een draaibaar wisselstuk voor graafmachines (meer info volgt).

ACTUEEL PROJECT van MontynTMC   NEN 6787-1 (Bruggen) en -2 (Sluizen)

In navolging van mijn ervaringen met een project in Zweden (Marieholm) ben ik in 1999 gevraagd om de NEN 6787 te schrijven. Dat is de norm voor "Ontwerpen van Beweegbare Bruggen - Veiligheid", op dat moment een nog niet bestaande norm, geheel gebaseerd op de Machinerichtlijn als ware het een 'type C-norm'. In 2003 is deze uitgekomen als definitieve Nederlandse norm. Vanaf 2008 ben ik betrokken bij het herzien van deze norm. In 2018 ben ik met Martijn Drost van DSC gestart met het schrijven en afronden van de norm. We verwachten nu dat volgens planning in 2020 de groendruk uitkomt. Aansluitend zijn we aan de slag gegaan met de NEN6787-2, de veiligheidsnorm voor sluizen, die we samen met Paul Hoogerkamp schrijven. 

Momenteel ligt het resultaat ter commentaar bij de commissie.

Mijn trots is dat ik met een klein clubje mensen in 2003 uit het niets een norm heb kunnen neerzetten. Het is mooi om te zien hoe de norm juist in de afgelopen jaren zo'n vlucht heeft genomen en belangrijk is geworden en wordt gewaardeerd. In 1997 werd nog met ongeloof gereageerd dat een beweegbare brug ook een machine was, en voelde ik me als éénoog koning in het land der blinden. Nu staat machineveiligheid vanzelfsprekend centraal bij het ontwerp van beweegbare bruggen."


New Wembley Stadium

Het nieuwe Wembleystadium is één van de grootste stadions ter wereld en verving het oude stadion. Het nieuwe stadion heeft een dak dat letterlijk hangt aan de karakteristieke boog die het stadion overspant. Halverwege de bouw werd na een conflict van de toenmalige staalbouwer de montage en de afbouw van het stadion overgenomen door Hollandia (destijds mijn werkgever). In een hoog tempo moest zowel de detailengineering als de montage van het stadion worden overgenomen.

Met drie collega’s van Hollandia hebben we in zeer korte tijd een team van ca. 60 engineers bij elkaar weten te krijgen die gedurende een jaar bijna full-time hebben gewerkt aan de montage-engineering van het dak. Ik was trots dat ik aan dat team mocht leiding geven.