En we zijn gestart!

Afgelopen zaterdag was het zo ver en viel het startschot voor mijn eenmanszaak:  Montyn Technical Management & Consultancy (kort:  MTMC). Ik ben dan na bijna 27 jaar voor het voor het eerst 'los' van een werkgever en sta ik geheel op eigen benen. Dus dat werd tijd, zou je kunnen zeggen, maar het is nu eenmaal niet zo vanzelfsprekend voor mijn generatie om deze stap te nemen. Bovendien heb ik ook de bruggenwereld leren kennen als een conservatieve wereld, waar uiteindelijk de voorzichtige en behoedzame constructeur het laatste woord heeft. Innovaties worden slechts doorgevoerd als iedereen wel heel zeker is dat het werkt, en dan mag je het dus nauwelijks meer een innovatie noemen. 

Zo ben ik ook niet over één nacht ijs gegaan (hetgeen best lastig is met de huidige klimaatcrisis) en heb na ampel beraad mijn besluit genomen om alleen verder te gaan. 
En de oplettende lezer zal zeggen: er staat 'we' en elders op de site staat ook 'we'! Dat komt omdat je dit natuurlijk nooit alleen doet: er staat allereerst een gezin achter je dat je steunt en helpt en je doet het ook met de hulp van andere zelfstandigen, ex-collega's en goede klanten. Meer dan ooit leven we in een netwerkorganisatie waarin iedereen elkaar wederzijds nodig heeft.

Jacques